Haljala vallavalitsus korraldas planeerimisseaduse (PlanS) §100 alusel „Haljala valla tuuleparkide ja nende toimimiseks vajaliku taristu kavandamise eriplaneeringu  lähteseisukohtade ja mõjude hindamise, sh keskkonnamõju strateegilise hindamise programmi” (edaspidi LS ja KSH programm) avaliku väljapaneku 10. juunist kuni 26. juulini 2024. a Avaliku väljapaneku kestel laekus 21 arvamuskirja.

Vastavalt PlanS § 101 korraldame pärast LS ja KSH programmi avalikku väljapanekut avalikud arutelud, kus tutvustame avaliku väljapaneku kestel esitatud kirjalikke arvamusi ja seisukohti/vastuseid nendele ning vastame LS ja KSH programmi puudutavatele küsimustele.

Avalikud arutelud toimuvad:

3. septembril 2024 kell 18.00 Haljala Vallaraamatukogu Varangu teeninduspunktis / Varangu seltsimajas (Varangu küla) II korrusel.

5. septembril 2024 kell 18.00 Haljala rahvamajas (Tallinna mnt 13, Haljala alevik) II korruse saalis.

Avalikel aruteludel on võimalik osaleda ka veebi teel. Registreerunud saavad e-postile MS Teamsi lingi koosolekule sisenemiseks. Registreeruda saab siin:

avalik arutelu Varangul 3. septembril LINK

avalik arutelu Haljalas 5. septembril LINK

Avaliku väljapaneku ja avalike arutelude tulemuste alusel teeme LS ja KSH programmis vajalikud muudatused (PlanS § 102 lg 2) ning avaldame informatsiooni avaliku väljapaneku ja avaliku arutelu tulemuste kohta üleriigilise levikuga ajalehes Postimees, Ametlikes Teadaannetes ning vallalehes Haljala Valla Sõnumid või maakonnalehes Virumaa Teataja 30 päeva jooksul avaliku arutelu toimumise päevast arvates (PlanS § 102 lg 1).

LS ja KSH programmile esitatud arvamuste ja neile antud seisukohtade koondtabel on siin. Tabel võib avalike arutelude käigus täieneda.

Kõigi LS ja KSH programmi avaliku väljapaneku ajal laekunud kirjadega saab tutvuda siin.